POZNATI MEKSIČKI NARKO BOS IZRUČEN AMERICI: Osumnjičen za brutalna ubistva, otmice, mučenja...
Meksička policija, Foto: Printscreen/Youtube/VICE News

Jedan od glavnih "sikariosa"

POZNATI MEKSIČKI NARKO BOS IZRUČEN AMERICI: Osumnjičen za brutalna ubistva, otmice, mučenja...

Jedan od glavnih "sikariosa" Sinaloa kartela izručen SAD

Objavljeno:

Nestor Isidro Perez Salas, poznatiji kao El Nini, koji je optužen da je bio nadležan za bezbednost u okviru Sinaloa kartela u Meksiku, izručen je danas Sjedinjenim Američkim Državama, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Perez Salas, koga američki agenti za borbu protiv narkotika smatraju jednim od najokrutnijih meksičkih narko figura, uhapšen je u novembru u Kuliakanu, sedištu Sinaloa kartela, i odveden u Meksiko siti, navodi Rojters.

"Tvrdimo da je El Nini bio jedan od vodećih 'sikariosa', odnosno, plaćenih ubica, Sinaloa kartela, i da je bio odgovoran za ubistva, mučenja i otmice rivala i svedoka koji su smetali mreži narko kartela," rekao je ministar pravde SAD Merik Garland u saopštenju.

Perez Salas je optužen od Državnog sekretarijata SAD da je radio pod komandom Ivana Arčivalda Guzmana, sina poznatog narko bosa El Čapa, kako bi vodio "Ninis", nasilnu grupu obezbeđenja za sinove osnivača Hoakina Guzmana El Čapa.

Bonus video:

11:51

NIKO NE BEŽI OD BANJSKE, ALI SVET MORA DA ZNA CELU ISTINU Sagovornici Kurira saglasni: Američki zahtev za izručenje je NEMOGUĆ

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.